Oppskriften på daimkaken er som følger:
Pisk 4 egg og 4 dl sukker sammen til eggedosis. Mens dette skjer så maler du 200 g mandler i kjøkkenmaskinen! Så blander du inn de 2 ss mel og 1 ts bakepulver sammen med mandlene. Så blander du det igjen sammen med eggedosisen. Ta det over i en springform størrelse 26 i diameter og stek på 175 grader i 40-50 minutter.
På det søte liv står det at kakebunnen skal stå ett døgn i kjøleskapet eller en time i fryseren. Jeg leste jo ikke dette før jeg satte i gang, så jeg hadde den ett par timer i fryseren :) Skjær den løs rundt kantene før du har den i fryseren.
Når dette er gjort og kaken er kald, tar du den ut av springformen og over på serveringsfat. Lag krem av 5 dl fløte og 2 ts vaniljesukker. Jeg brukte 6 dl fløte da jeg hadde to små og kunne like godt lage krem som å hive slanten ;) Hadde også ca 5 ts vaniljesukker i da jeg syntes det skal smake av kremen. Men det smaker du deg jo til selv. Så tar du kremen oppå kaken og knuser 3 doble daimsjokolader over på toppen, det søte liv sier også at du kan bruke daimkuler. Regner vel med at smaken blir det samme, men ikke like rustikk utseende.
Så er det vel bare å nyte ;) Hvis du ikke skal jobbe som meg, men satser på de sparer ett lite stykke til meg til jeg kommer hjem!
Her er linken til den opprinnelige oppskriften, gå inn der og nyt synet av alle de gode kakene og slå dere løs, er jo snart helg!! :D
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Vennligst legg igjen en kommentar hvis du har noe på hjertet :D