Har også saltet på laks, så i morgen skal vi lage surlaks (sursild bare med laks).
Tomatsild
Oppskrift på tomatsilden er:
6 stk sildefilet, krydret
1 stk løk
2 stilk dill, frisk
Tomatsaus
0,5 dl soyaolje
100 g tomatpuré
2,5 dl sukker
0,75 dl vann
1,25 dl eddik, 7%
pepper, grovmalt
Skjær sildefiletene i biter og løk i tynne skiver.
Ha oljen i en kasserolle og la den bli varm.
Rør inn tomatpuré og kok opp.
Ta kjelen av platen, ha i sukker og rør til det smelter.
Avkjøl og rør inn vann og eddik, og smak til med pepper.
Legg sild, løk og dill lagvis i et glass eller krukke.
Hell over tomatsausen og legg på lokk.
Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
Paprikasild
Oppskrift på tomatsilden er:
6 stk sildefilet, krydret
1 stk løk
2 stilk dill, frisk
Tomatsaus
0,5 dl soyaolje
100 g tomatpuré
2,5 dl sukker
0,75 dl vann
1,25 dl eddik, 7%
pepper, grovmalt
Skjær sildefiletene i biter og løk i tynne skiver.
Paprikasild
Paprikasild:
5 stk sildefilet, krydret
0,5 stk paprika, rød
0,5 stk paprika, grønn
0,5 stk paprika, gul
0,5 stk rødløk
Eddiklake
1 dl vann
1 dl sukker
1 ts paprikapulver
1 ts rosépepper
1 ts pepper, hel grønn
1 dl eplecidereddik
Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.
Eddiklake
- Kok opp vann, sukker, paprikapulver og pepper til laken, avkjøl og tilsett eddik.
- Legg sild, paprika og løk lagvis i et glass eller en krukke.
- Hell over laken og legg på lokk.
- Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
Hvilken påleggstyper lager du til jul? eventuelt forslag til gode sildetyper som må prøves?
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Vennligst legg igjen en kommentar hvis du har noe på hjertet :D